Dansk Engelsk
Dansk jonlgør træf's historie
Home > Hvad er Djc? > Historie


Del

link til os!Historie

 

Historien bag det danske jonglørtræf:
I dag tager de fleste det for givet at vi hvert år har et jonglørtræf i Danmark. Men hvor kom idéen egentlig fra? Jo, den opstod i mit hoved for snart ti år siden, så derfor er jeg blevet bedt om at fortælle lidt om hvordan det egentlig gik for sig...
 
I 2002 lå det fast at det europæiske jonglørtræf året efter skulle være i Svendborg. 
Jeg var lige blevet valgt som den danske repræsentant i det Europæiske Jonglørforbund (EJA). Jeg tænkte at det var en kæmpe mulighed for det danske jonglørmiljø at være vært for verdens største jonglørtræf, og jeg så at jeg kunne gøre en forskel på flere måder.
 
Jeg besluttede mig for at oprette en mailingliste for alle jonglører i Danmark, og stadig i dag fungerer Yahoo-gruppen "jugglingdk" som vores primære kommunikationsmiddel. 
 
Derudover tænke jeg at hvis vi skulle have et nationalt årligt træf så ville det være en god anledning, og træffet ville være en god anledning til at opbygge forventningen at 2500 jonglører fra hele verden ville indtage Svendborg senere på året. 
 
Jeg havde i 2001 arrangeret et succesfuldt Nordisk træf i Hillerød bl.a. sammen med Palle (alias ballonmanden Mr. Toons), så det mest naturlige var at høre om han var med på idéen. Det var han heldigvis, og i januar 2003 afholdt vi, med hjælp fra både den københavnske jonglørklub "Mind Your Head" samt jonglørmiljøet omkring Ungdomshuset, det 1. danske jonglørtræf i Bagsværd ved København. 
 
Opbakningen fra jonglørerne i Danmark var stor, så lige siden har det været en tradition at jonglørerne i Danmark mødes den anden weekend i januar. Så når vi i januar 2011 samles i Århus er det 9. gang, og det må jo siges at være en succes. 
Hvert år på træffet beslutter jonglørerne i fællesskab hvor træffet skal være året efter, så hvor vi skal holde 10-års jubilæum ligger endnu hen i det uvisse…
 
Artikel af Jon Skjerning-Rasmussen  (Jon G. Lø)

�

Webmaster Anders Bischoff l Sitemap l Print view l Mailform l Admin Mail l Login